Hívjon bizalommal!

Dr. Sándor Ferenc

+36 30 902 54 56

FÁJDALOMMENTES LÉZERES VISSZÉR- ÉS DERMOID-SIPOLY MŰTÉTEK

2008-ban azért kezdtem el érsebészeti magánrendelésemet, hogy kellő időt fordíthassak a betegek vizsgálatára, kezelésére, mindezt esztétikus, szorongásmentes környezetben. Ez kiküszöböli a futószalag-szerű ellátást, ugyanis a gyógyításban nem a mennyiség, hanem a minőség a döntő szempont. A leghatékonyabb kezelés érdekében folyamatosan nyomon követem a szakterületemen jelentkező új módszereket, eredményeket, a legmodernebb technikákkal, a lehető legnagyobb gondossággal dolgozom.

Dr. Sándor Ferenc, érsebész vagyok. 1987-ben végeztem a SOTE Általános Orvosi Karán „summa cum laude” minősítéssel. Az egyetem befejezése után a budapesti Nyírő Gyula Kórház Sebészeti Osztályán helyezkedtem el. 1991-ben sebészeti szakorvosi vizsgát tettem.1994-96 között a SOTE Ér- és Szívsebészeti Klinikáján érsebészeti képzésen vettem részt, majd 1996-ban megszereztem az érsebészeti szakorvosi képesítést. 1998-2013 között a Szent János Kórház Sebészeti Osztályán dolgoztam, ahol lehetőségem volt mind sebészeti, mind érsebészeti műtétek végzésére. Emellett részt vettem az orvostanhallgatók, és a szakvizsga előtt álló sebészrezidensek képzésében, részleg-és ügyeletvezetőként pedig a betegek sürgősségi ellátásban is segítséget nyújtottam. Ezen kívül a kórház más osztályán konziliarius feladatokat (érsérülések rekonstrukciója, urológiai, nőgyógyászati műtétek során felmerült sebészeti, érsebészeti problémák megoldása) is elláttam. Mindezek széleskörű gyakorlatot biztosítottak a tervezett műtétek, illetve a felmerülő szövődmények elhárításában.

Magyarországon én végeztem az első radiofrekvenciás visszérműtétet 2008-ban a Telki Magánkórházban, majd röviddel ezután elkezdetem a lézeres visszérműtéteket is – ugyancsak az elsők között Magyarországon.

Mérföldkő a visszérkezelésben

Már a szakvizsga előtt érdeklődéssel fordultam a visszérbetegség felé, a döntően civilizációs eredetű kórkép elterjedtsége, az ellátásban tapasztalható ellentmondások miatt. Vezető intézményekben tanulmányoztam és alkalmaztam az akkori legmodernebb műtéti eljárásokat. A visszeres betegek kezelésében az áttörést az új, endovascularis műtétek bevezetése jelentette. Már az Egyesült Államokbeli bevezetés után, 2008-ban az akkor még Nyugat-Európában is ritkaságnak számító radiófrekvenciás műtéti kezelést tanulmányozhattam a Heidelbergi Egyetemi Klinikán, melyet követően elindítottam a magánvállakozásomat, Med-Alexander Kft. néven. Célkitűzésemnek tekintettem a mikroinvaziv (azaz minimális sebekkel, fájdalommentesen végezhető) lézeres technika bevezetését, majd rövidesen elvégeztem Magyarországon az első rádiófrekvenciás visszérműtétet a Telki Magánkórházban. (2008.) Az eszközigényes, megfelelő technikai tudást igénylő műtétek elvégzéséhez nagy segítséget jelentett a korábbi nagyszámú hagyományos visszérműtét során szerzett tapasztalatom. 2009-ben lipcsei Venenzentrumban tartott kurzuson a lézeres varicectomiák módszerét is elsajátítottam, és az igen kedvező tapasztalatok alapján azóta döntően ezt a technológiát alkalmazom.

A magánrendelésemen komplex érsebészeti konzultacio (fizikalis, doppler, és duplex ultrahangvizsgálat) történik, mely alapján kezelési javaslatot és részletes tájékoztatást kap a beteg az egyes terapiás lehetőségekről, kiválaszthatja a neki megfelelő terapiás tervet ill. műtéti előjegyezésre is lehetőség van. Emellett több magánintézetben voltam, ill. vagyok érsebész konzulens.(Medicover, Budai Medical Center, Ormos Intézet, Róbert Károly Magánkórház), ahol az adott intézmény betegeinek érsebészeti vizsgálatát, ill. kezelését végzem.

Bővülő tudás a lézeres technológiák területén

Miután mostanra évtizedes műtéti tapasztalatok állnak a rendelkezésünkre, melyek a lézer alkalmazást illetően kiszámíthatatlan távlatokat ígérnek a gyógyításban is, a technika és a technológia folyamatosan, igen gyors ütemben fejlődik, ezért rendszeresen részt veszek a neves nyugat-európai klinikákon szervezett un. felfrissítő work -shopokon, melyek során lehetőség van megismerni az érsebészet területén a legújabb fejlesztéseket, új módszereket, illetve megosztani tapasztalatainkat.

A bonni Biolitec AG (a lézeres visszérműtétek során alkalmazott legnagyobb tapasztalattal bíró diódalézer gyártója, melyet én is használok a műtéteim során) regisztrált oktatója vagyok, így részt veszek a hazai és külföldi érsebészek képzésében, melynek során a lézeres visszérműtétek technikáját tanítom a módszer iránt érdeklődő kollégák számára, több magyarországi és nemzetközi angiologiai és érsebészeti kongresszuson műtét-technikai bemutatókat tartok.

A lézeres visszérműtéteket kezdettől fogva a bonni Biolitec cég (Ceralas) 1470 nm diódalézerével végzem, kettősen sugárzó radiális optikai szálat (double ring radial fibre) használok, mely gyakorlatilag 100%-os elzáródási rátát eredményez. Bár a radiofrekvenciás (Fcare systems EVRF) és a mechano-kémiai ablatcios (Flebogrif MOCA, mely az ér elzárását kettős -mechanikai és gyógyszeres – támadásponttal biztosítja) eljárásra is lehetőség van, ezek használata jelentősen visszaszorult a lézer előnyei miatt.